niedziela, 6 listopada 2016

Herbata miętowa z imbirem i cytryną

W Qchni Osobistej gotuje się weekendy, nie żebym w tygodniu nie gotowała ale krótki dzień nie sprzyja fotografowaniu a poza tym w tygodniu tyle się dzieje :)  Np koncert w Teatrze Roma Marcina Wasilewskiego i Charlesa Lloyda. Sami rozumiecie, że nie mogło mnie tam zabraknąć :)


Skutkiem wieczornego szwendania się po Stolicy była herbata miętowa z imbirem, cytryną, miodem i ... cudownie rozgrzewa i  jest aromatyczna ... no co ja będę się to rozpisywać, jest po prostu pyszna :)



Składniki: 

  • 3-4 liście mięty ( może być suszona) 
  • 1 plaster cytryny 
  • 3 plastry imbiru 
  • łyżeczka dobrego miodu (u mnie leśny)
  • 200 ml gorącej wody 
Liście mięty, cytrynę i imbir (obrany, najlepiej obiera się go brzegiem łyżeczki) włożyć do dzbanka, zalać wodą. Dodać miód. Wymieszać, odczekać 3-5 min. Nalać do ulubionego kubka i już ...:) 
  
Opcjonalnie 
  • Marcin Wasilweski Trio
  • Dobra Lektura 




Miłego popołudnia :)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz